SlaapWijzer

Voor wie is SlaapWijzer?

Voor mensen die last hebben van slapeloosheid en/of slaapproblemen, daardoor minder goed functioneren op het werk en die hieraan willen werken.

Wat is SlaapWijzer?

SlaapWijzer is een individueel coachtraject gericht op het structureel verbeteren van slaap. Slapen is een natuurlijk proces waar we ons in principe geen zorgen over hoeven te maken. Soms echter raakt dit proces verstoord, je slaapt korter of slechter, kunt niet in- of doorslapen, wordt te vroeg wakker of je ligt urenlang wakker. Vaak is dit het gevolg van stress, die werkgerelateerd kan zijn of het gevolg van problemen in jouw priveleven. Dit hoeft niet altijd zo te zijn soms is er geen onderliggende oorzaak (meer) en is de slaapstoornis een eigen leven gaan leiden. Met SlaapWijzer leer je hoe je jouw natuurlijke slaapproces weer ‘op de rit’ kunt krijgen.

Hoe werkt het?

Je werkt in zes individuele gesprekken met jouw coach en zelf (thuis) met verschillende opdrachten en oefeningen aan het verbeteren van jouw slaap en energieniveau.
Voor aanvang van het traject vragen wij je om een korte test in te vullen die jouw slaapervaring en slaapgedrag in kaart brengt. Je krijgt antwoord op de vraag: ‘Hoe sta ik er voor?’ en ‘Waar kan ik aan werken?’.

Door een aantal weken lang jouw slaappatroon bij te houden ontdek je steeds beter verbanden tussen gedachten, gedrag en jouw slaap.

  • Je gaat samen met jouw coach en op basis van een nachtboek wat je gedurende twee weken bijhoudt eerst op zoek naar wetmatigheden in jouw slaapgedrag. Je ontdekt wat de impact van de voorbije dag op de afgelopen nacht is, wat je doet als je wakker ligt en met welk gevolg, wat het effect van piekeren is en waar dat over gaat etc.
  • Je leert hoe je spanning af kunt bouwen en slaapbelemmerende gedachten en gedrag om kunt buigen in meer slaapbevorderende.
  • Je leert anti piekertechnieken en mindfulness en/of ontspanningsoefeningen.
  • Je leert hoe je negatieve emoties zoals angst, kwaadheid, frustratie kunt verminderen en positieve emoties kunt versterken.
  • Zodoende ontdek je stap voor stap uit eigen ervaring en met behulp van jouw coach wat voor jou de beste benadering is om goed te slapen en je ervaart de positieve gevolgen daarvan.

Door wie?

Je wordt begeleid door een speciaal opgeleide psycholoog/coach van B&A Prometheus en Slaapmakend. Slaapmakend is volledig gespecialiseerd in slapeloosheid.

Wat kost het?

SlaapWijzer kost € 950,00 exclusief 21% BTW.