Loopbaancoaching

Voor wie is loopbaan coaching?

Iedereen die persoonlijke kracht en talent wil optimaliseren, van ‘binnen uit’ zijn/haar loopbaandoelen wil stellen en de eigen toegevoegde waarde voor organisaties wil versterken.

Wat is loopbaan coaching?

Loopbanen worden steeds dynamischer. Werk dat bij de start van jouw loopbaan perfect bij je past kan enkele jaren later niet meer zo’n goede match zijn. Omdat jij verandert of de omgeving om je heen. Daarnaast zijn ook jouw baan, beroep en de cultuur waarin je werkt veranderlijk.

Regisseur in eigen loopbaan zijn betekent gedurende je hele loopbaan in ontwikkeling zijn. Soms door je zelf aan veranderingen aan te passen en soms door jouw werk en werkomgeving aan te passen aan wie jij op dat moment bent. Daarbij is het belangrijk om jouw eigen kracht(en), talent(en), wensen, doelen, drijfveren en ontwikkelbehoefte(n) te kennen en werk te hebben dat daarbij aansluit.

Om te ontdekken waar jij sterk in bent en wat je kunt ontwikkelen maak je bij de start van jouw loopbaan coaching een aantal vragenlijsten zoals de OPQ (Occupational Personality Questionnaire) en de VIA (Values in Action vragenlijst) in. Jouw traject start vanuit een persoonlijke loopbaanvraag, wens of behoefte en je gaat daarmee aan de slag vanuit jouw top 5 krachten. Je brengt jouw kennis, ervaring en vaardigheden in kaart en ontdekt wat kansen voor persoonlijke groei en verbetering zijn. En je onderzoekt jouw ambitie en motivatie, bepaalt je drijfveren en waarden en ontdekt welke werkomgeving, bedrijfscultuur en/of baan het beste bij jou past en wat jouw persoonlijke toegevoegde waarde voor organisaties is.

Hoe werkt het?

  • Je werkt in vijf gesprekken van een uur samen met jouw coach met behulp van vragenlijsten en reflectieopdrachten aan het vergroten van jouw loopbaanregie.
  • Onze loopbaan coach ondersteunt je op een interactieve manier, faciliteert, luistert en spiegelt bij het maken van de best passende keuzes.
  • Desgewenst zoek je samen met jouw coach naar opleidings- of ontwikkelmogelijkheden, een nieuwe taak, rol of nieuwe mogelijkheden en kansen op de arbeidsmarkt.

Door wie?

Je wordt begeleid door een speciaal opgeleide loopbaan psycholoog/coach van B&A Career Management.

Wat kost het?

Loopbaan coaching kost € 900,00 exclusief 21% BTW.