Duurzaam Inzetbaarheid Development Center

Voor wie is het Duurzaam Inzetbaarheid Development Center?

Het Duurzaam Inzetbaarheid Development Center is bedoeld voor de medewerker (en de organisaties die dit willen faciliteren) die werk wil maken van zijn of haar duurzame inzetbaarheid, en die de volledige regie over de eigen loopbaan wil pakken. Een medewerker die zich continu wil blijven ontwikkelen om zo op de kansen op de arbeidsmarkt (zowel interne als extern kansen) te kunnen inspelen.

Wat is het Duurzaam Inzetbaarheid Development Center?

Het DIDC is een uniek en innovatief 14-daags Development Center waarmee een (potentiële) medewerker van de opdrachtgever zicht krijgt op zijn of haar duurzame inzetbaarheid in al diens facetten. Dit gebeurt onder regie van de medewerker zelf, daarbij ondersteund door een tweetal adviseurs van B&A Career Management.

Inhoudelijke leidraad hierbij is het huis van Ilmarinen. Het dak van dit huis symboliseert duurzame inzetbaarheid, de mate waarin medewerkers hun huidige én toekomstig werk kunnen en willen blijven uitvoeren. Dit dak steunt op vier verdiepingen, die staan voor gezondheid (en functionele capaciteiten), competenties (kennis, vaardigheden en talenten), waarden (drijfveren) en werk (inhoud, eisen, management, leiderschap en organisatie).

Als de verdiepingen van het huis niet in orde zijn, heeft dat gevolgen voor het dak. Duurzame inzetbaarheid ontstaat als de vier verdiepingen goed in evenwicht en met elkaar verbonden zijn. Het huis staat in een omgeving: familie, vrienden, activiteiten buiten het werk. De directe omgeving en de activiteiten buiten het werk beïnvloeden dagelijks de inzetbaarheid. De verdiepingen worden verbonden door een trap (vitaliteit, energie en werkplezier). Het is belangrijk dat medewerkers de trap regelmatig gebruiken en voldoende tijd doorbrengen op alle verdiepingen.

Opzet Duurzaam Inzetbaarheid Development Center

Gedurende een twee weken durend programma werkt een medewerker aan zijn of haar eigen inzetbaarheid, ondersteund door twee adviseurs van B&A Career Management. Doordat het DIDC is vormgegeven via een ePortfolio omgeving kan een deelnemer zo op ieder moment en op gewenst apparaat (smartphone, tablet, laptop, PC) aan zijn of haar ePortfolio werken.

Onderdelen van het development center zijn:

  • Een assessment programma met behulp van verschillende vragenlijsten en testen (COTAN goedgekeurd)
  • Reflectie oefeningen op het assessment programma
  • Drie gerichte interviews in het assessment programma
  • Het vullen van het volledige ePortfolio inclusief het psychologisch profiel
  • Het gebruik van de zgn. presentatiemaker voor zowel ontwikkel-, loopbaan- of selectievraagstukken
  • Het inzetten van de vacature zoekmachine

Er is een speciale presentatiemaker aan het DIDC programma toegevoegd waarmee de deelnemer zelf leert vanuit zijn gevulde ePortfolio een pitch/presentatie van zichzelf te maken welke precies aansluit bij de actuele HR thema’s die binnen een organisatie spelen.

Ook is er een unieke koppeling gemaakt met alle interne vacatures (maatwerk) of met alle actuele openstaande vacatures in Nederland via de arbeidsmarktverkenner. Indien gewenst krijgt een medewerker dan op basis van zijn of haar profiel precies die vacatures in zicht die optimaal aansluiten.

Via een druk op de knop kan hij/zij solliciteren op actuele vacatures/opdrachten vanuit het ePortfolio. Op deze manier krijgt de medewerker de maximale regie over zijn of haar gehele loopbaan in handen.

Te gebruiken gedurende de gehele loopbaan

Doordat het DIDC via een ePortfolio wordt vormgegeven, is het heel gemakkelijk dit gedurende de gehele loopbaan te gebruiken voor verdere ontwikkeling en professionalisering, is het ook concreet te koppelen aan de aanwezige HR cyclus en te gebruiken als input voor loopbaangesprekken.

Management summary

In een gericht geschreven rapportage geven we inzicht in de volgende aspecten van de deelnemer aan het DIDC:

  • Persoonlijkheid – Talenten, Competenties en Drijfveren
  • Ontwikkelpunten
  • Vitaliteit en Loopbaanflexibiliteit
  • Conclusie en Advies- over selectie, ontwikkel- en/of loopbaanvraagstukken

Door wie?

Het Duurzaam Inzetbaarheid Development Center wordt begeleidt door twee speciaal opgeleide adviseurs/psychologen van B&A Career Management. B&A Career Management is gespecialiseerd in loopbaan coaching en talent ontwikkeling.

Wat kost het?

Het DIDC kost € 2.195 per deelnemer exclusief 21% BTW en reis- en verblijfskosten. Er kunnen eenvoudig meer of minder uitgebreide DIDC varianten in samenspraak met de opdrachtgever worden ontwikkeld (prijs op aanvraag).

Bij grote aantallen geldt een staffelkorting.